Определянето на целта е първата стъпка към успеха

Същината на успеха са целите, а всичко останало е второстепенно. Успелите хора са изцяло съсредоточени върху целите си. Те знаят какво искат и са погълнати от това как да го постигнат!

Определянето на целите е разковничето към успеха. Когато имаме цел, ума ни ще отключи позитивната ни енергия и ще генерира идеи за постигането на необходимия резултат. Без ясни цели ние ще се носим безпомощно по течението на живота. Но устремени към целта ще наподобяваме стрела, насочена към мишената.

Дори да живеем сто живота няма да изчерпим творческия си потенциал. Това, което сме постигнали до сега е само малка част от онова, което е по силите ни.

Едно от правилата на живота гласи: Няма значение от къде идвате, важно е само накъде отивате.

А къде отиваме решаваме ние и всичко зависи само и единствено от нас.

Ясните цели развиват увереността в собствените ни сили, увеличават нашата компетентност и повишават мотивацията ни.

Разумът е способен да създава реалност – това е може би най-великото откритие в цялата история на човечеството. Всичко в материалния свят отначало е било мисъл и идея, родена в нечий ум и след това се превръща в реалност. Всичко в живота започва с мислите, желанията, надеждите или мечтите, зародили се в нашия ум или в ума на някого другиго.

Вие ставате това, за което мислите през повечето време. Светът, който ви заобикаля, се превръща в огледално отражение на вътрешния ви свят, материализирайки съкровените ви мечти.

Успелите хора през повечето време мислят за това КАКВО ИСКАТ И КАК ДА ГО ПОСТИХНАТ.

Неудачниците са погълнати основно от мисълта какво НЕ ИСКАТ. Те говорят за проблемите и тревогите си и търсят виновници за неуспеха си, докато преуспяващите хора са съсредоточени върху най-силните си желания.

Животът без ясни цели е като шофиране в гъста мъгла. Независимо от мощността и модела на колата ви, вие карате бавно, неуверено, макар пътят да е отличен. Определянето на целите ви вдига мъглата веднага и ви позволява да концентрирате енергията и способностите си. Ясните цели ви позволяват да натиснете педала на газта и да се устремите към мечтата си.